- Modalitat Semipresencial
- Acreditació Assistència
- Tipus de formació Curs
- Àmbit: Salut pública
- Codi: C25-170
- Dies: 9, 16 i 22 de setembre de 2025
- Horari: dies 9 i 16 de setembre, de 16 a 19.30 hores i dia 22 de setembre, de 16 a 19 hores
- Durada: 10
- Places: 30
- Lloc: Reus. Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina
Objectius
. Conèixer els components nutricionals clau per a un dinar equilibrat.
. Aprendre a crear dinars ràpids, variats i adaptats a diferents necessitats alimentàries.
. Aplicar tècniques de preparació de dinars saludables que puguin ser portats fàcilment a l'oficina o menjats a casa.
. Adquirir hàbits de planificació setmanal per optimitzar el temps i la qualitat nutricional dels dinars.
. Aprendre a personalitzar els dinars segons les necessitats i preferències alimentàries.
Programa
1. La base d'un dinar saludable:
Com equilibrar proteïnes, carbohidrats i greixos saludables en el dinar.
Importància de les verdures, llegums i cereals integrals.
2. Opcions de dinars equilibrats i variats:
Propostes de dinars per a persones amb poc temps: plats ràpids i nutritius.
Opcions per a dietes especials (vegana, sense gluten, sense lactosa, etc.).
3. Preparació de dinars a casa i per a l'oficina:
Estratègies per preparar dinars a casa i emportar-te'ls a la feina.
Com organitzar-se per cuinar dinars per a tota la setmana.
4. Planificació setmanal de dinars:
Eines per planificar els dinars de la setmana.
Com fer un menú equilibrat i variat durant tota la setmana.
5. Dinars i energia: Com millorar la productivitat i benestar:
Impacte dels dinars saludables en l'energia i la concentració durant la tarda.
Com evitar la “caiguda” d'energia després de dinar.
Destinataris
Personal de l'Administració local.
Metodologia
Sessions teòriques i dinàmiques amb participació continua de l'alumnat.
Requisits
Sense requisits específics.
Més informació
Aquesta formació no computa per a la productivitat.
Aula ampliada
Hi haurà cinc places per videoconferència destinades preferentment a les entitats locals més allunyades del lloc de realització del curs.