Centres educatius

Torna el ‘Maig a l’Escola’ amb activitats artístiques i culturals obertes a tothom

L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa ha organitzat una nova edició de la iniciativa, que se celebrarà entre el 17 i el 31 de maig
  • Publicat12/05/2022

Torna el ‘Maig a l’Escola’ amb activitats culturals i artístiques, entre el 17 i el 31 de maig. L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa ha organitzat una nova edició d’aquesta iniciativa per tal d’apropar l’art i la cultura a la ciutadania, amb activitats gratuïtes adreçades a tots els públics. El Maig a l'Escola d’enguany s’emmarca en la celebració dels 70 anys de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, convertida des del mes de juny de 2021 en seu estable de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació.

Les activitats del ‘Maig a l'Escola’ arrencaran dimarts 17 de maig amb la xerrada ‘Art a banda i banda del Mediterrani’, a les 19 hores, a càrrec de la l’artista i investigadora senienca Elena Blesa Cábez. Al dia següent, a la mateixa hora, Antoni Alcàsser, professor de gravat i dibuix a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona oferirà la xerrada ‘Moltes rússies a Rússia’.

Dijous, 19 de maig, a les 16:30h s’ha programat una xerrada/experiment artístic: Carajillo Forcadell, de la mà d’Ivan Forcadell, artista multidisciplinari nascut a Alcanar. Proposa una acció d’interacció amb els participants per donar importància i constància a rituals i accions quotidianes. La següent activitat serà el 25 de maig, a les 19h, amb la projecció del curtmetratge d’animació “Roberto” i xerrada amb la directora, guionista i productora del projecte, Carmen Cordoba, i amb Cristian Cid, membre de l’equip del projecte. Dijous, 26 de maig a les 10:15h s’obrirà la instal·lació ‘Trencant el silenci: la força del col·lectiu, a càrrec d’alumnes de l’escola Sant Llàtzer, en el marc del projecte ‘Construïm relats: ARA ART’. El mateix dia 26, a les 19 h, tindrà lloc la xerrada "És possible una bellesa d'implicació social?" La contemporaneïtat demana revisar un prejudici modern, el de l'art respecte a la bellesa. Pot ser la bellesa una potència per a la transformació política? per Oriol Fontdevila. Oriol Fontdevila (Manresa, 1978) és curador, escriptor i investigador especialitzat en pràctiques artístiques i l’educació. Ha estat curador de LLIM, un organisme de Lara Fluxà, proposta que ha representat Catalunya a la 59a edició de La Biennale de Venècia.

El ‘Maig a l’Escola posarà punt i final a aquesta edició el dia 31 de maig amb un acte dedicat a la nova Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona. La jornada servirà per donar a conèixer com els municipis poden convertir-se en subseus de l’Escola per l’Art i la Cultura, i com els professionals de l’art, la cultura i el patrimoni poden sumar-se a la convocatòria per a oferir-hi formacions.

L’Escola per l’Art i la Cultura és un espai de formació i alhora un punt de trobada del món de l’ensenyament i la cultura de la demarcació de Tarragona. Impulsat per la Diputació, el projecte recull l'essència de l’Escola d'Art de Tortosa i del Taller de Valls, i vol contribuir a augmentar l'oferta formativa i a intensificar l'activitat i la producció cultural i artística a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès. (https://www.dipta.cat/eac).

Maig a l'Escola
Maig a l'Escola

Notícies relacionades