Amb l'objectiu de donar suport als socis en l'acompliment dels seus objectius, assegurant la dinamització i generació de sinergies i la transferència de la recerca i la innovació al teixit econòmic del territori, l'operació Coordinació del PECT Cuidem el que ens uneix ha organitzat 3 sessions tècniques l'any 2022:
- La circularitat a les infraestructures de mobilitat
- Tendències de nous materials innovadors per a les infraestructures
- L'avaluació de l'impacte al sector de la construcció
1. Jornada: La circularitat a les infraestructures de mobilitat
- Data: 2 de juny de 2022
- Lloc: Teatret del Serrallo. Tarragona
Organitzada per la Diputació de Tarragona, la jornada va comptar amb la col·laboració d'Eurecat, el Port de Tarragona i el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Tarragona. La sessió es va adreçar a empreses dels sectors de la construcció i manteniment d'infraestructures i a la gestió de residus interessades en adoptar pràctiques més sostenibles i circulars en els seus processos productius.
Durant la jornada es va presentar el servei "Roadmaps d'economia circular", que Eurecat a petites i mitjanes empreses de la demarcació per tal de fomentar l'economia circular a través d'un full de ruta personalitzat, i es van conèixer dos casos d'èxit.
2. Jornada: Tendències de nous materials innovadors per a les infraestructures
- Data: 26 de juliol de 2022
- Lloc: El Seminari. Centre Tarraconense. Tarragona
Durant la jornada es van donar a conèixer els principals eixos de les polítiques d'innovació d¡empreses referents en matèria de sostenibilitat. Entre d'altres van compartir com es treballa en la incorporació de nous materials a les mescles asfàltiques convencionals, com biolligants, fibres de nylon, residus de depuradores o d'altres indústries, per tal de generar matèries primeres alternatives. També es van compartir diversos casos d'èxit de foment a la innovació.
3. Jornada: L'avaluació de l'impacte al sector de la construcció
- Data: 27 de setembre de 2022
- Lloc: Casa Navàs. Reus
La jornada va aplegar a representants d'empreses del sector de la construcció i del manteniment de carreteres. A través de ponències d'experts, es va posar de manifest la necessitat de realitzar avaluacions d'impacte no només ambiental, sinó també tenint en compte la component social de les nostres carreteres, com a element vertebrador del territori que permeten donar accés a serveis i lluitar contra el despoblament.